היפרדות עורלה במהלך ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

13/01/2014 | 07:29 | מאת: ליטל

לפני 3 ימים, בני בן השנתיים עבר ניתוח בקע מפשעתי והידרוצלה בהרדמה מלאה. בנוסף, לבני, שעבר ברית מילה, יש הידבקות של הערלה לעטרה והרופא המנתח המליץ להפריד את העור מהעטרה באותו הניתוח. הסכמנו וכך היה. יש לציין שהערלה עולה על העטרה (גם לאחר ההיפרדות) אך הרופא המנתח וגם רופא הילדים טוענים שלא צריך לחתוך עוד עור אלא רק להפריד ושעם הבגרות העטרה תיחשף. האזור אדום מאוד והחלק שבו היתה ההדבקות המשמעותית מוגלתי. אנו מורחים משחה אנטיביוטית 3 פעמים ביום. החשש שלנו הוא שהדבקות תחזור. במיוחד עכשיו שהרקמות חשופות, הסיכוי גבוה להידבקות חוזרת, הלא כן? אשמח אם תוכל לתת לנו הנחיות איך ניתן למנוע הדבקות חוזרת? תודה מראש, ליטל

שלום ליטל הדבקות חוזרת היא אכן בעיה מוכרת והדרך להתגבר עליה היא בחשיפה של העטרה. רצוי לבצע את החשיפה פעמיים ביום ולהקפיד על חשיפה מלאה עד שתהליך ההחלמה מסתיים. בברכה,

14/01/2014 | 22:38 | מאת: ליטל

תודה על התשובה. יש לי שאלה נוספת - באזור שמתחת לחתך, הופיע אתמול צבע כחול-סגול, שנראה כמו שטף דם. האם זה משהו שצריך לבדוק? ליטל

מנהל פורום כירורגיית ילדים