תודה מראש

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

26/12/2013 | 17:34 | מאת: יעל

בני בן 9 וחצי סובל מבליטה בבית החזה בצד ימין. האורטופד הפנה אותנו לכירורגיה ילדים וכתב:"דפורמציה של בית החזה וסטארנום-PECTHUS EXCAVATUS". מה זה אומר? מה יש לעשות אם זה? (ממה שהבנתי מהמעט באינטרנט שכנראה הוא יצטרך ניתוח השאלה מאיזה גיל מנתחים על מקרה כזה?)תודה מראש יעל

שלום יעל פקטוס אקסקואטום הוא שקע בבית החזה בעוד שפקטוס קרינטום הוא בליטה מה שיותר מתאים לתאור שלך. הטיפול יכול להיות ניתוחי אך ישנן גם דרכים שמרניות להפעלת לחץ מקומי לאורך זמן. בגיל 9 כבר ניתן לפעמים להתחיל בטיפול ולכן ממליץ לך לפנות לפרופ נפתלי פרוייד שהוא מהמנוסים בארץ, לצורך ייעוץ. בברכה,

28/12/2013 | 23:04 | מאת: יעל

מנהל פורום כירורגיית ילדים