גוש בלחי

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

23/12/2013 | 22:52 | מאת: אמא

ד"ר שלום רב, לבתי בת 9.5 אובחן נגע בלחי שמאל. סיכום בדיקת MRI : תהליך מולטי לובולרי, מוגדר היטב, עובר האדרה קלושה, נקודתית בלבד, בעל מאפיינים שפירים. ב 6/10 עברה בהרדמה כללית אספרציה של הנגע עם יציאת דם טרי, שכנראה ורידי לפי ה ASTROP. לפיכך הוחלט לא להתערב כירורגית. הרופא הסביר לנו שמדובר בהמנגיומה, ומכיוון שיצא המון דם, הופסקה הפעולה. מאז אנו ממתינים להחלטה איך להוציא את הגוש. אנגיוגרפיה נפסלה בגלל הגיל הצעיר,זריקות נפסלו בגלל הכאב.בינתיים הזמן חולף, והילדה סובלת מכאבים, אשמח לדעת האם יש דרך אחרת, האם בכל זאת אפשרי לבצע אנגיוגרפיה. האם לא מסוכן למשוך את המצב יותר מדי זמן? (יש לציין שהכאב הוא לכל אורך היום והלילה ופעמים רבות הילדה חוזרת מביה"ס באמצע היום).מה אפשר לעשות? תודה על תשובתך, אמא מודאגת

שלום רב אנגיוגרפיה היא במקרים רבים הטיפול המועדף בהמנגיומה שלא ניתנת להוצאה וכדאי לכן להתייעץ עם מומחה בתחום זה. אםתרצי שאמליץ לך תאמרי לי איפה נבדקת. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים