דליפה לאחר הוצאת גסטרוסטום

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

30/10/2013 | 12:13 | מאת: elada

בני כיום בן 5, מגיל 3 חודשים היה עם גסטרוסטום. בגיל 4 וחצי הוצא הגסטרוסטום ועד היום עדין לא נסגר החור מדי פעם יש דליפה של חומציות אך אין דליפה של אוכל כלל. הכירורג המליץ לנו לעשות ניתוח. שאלתתי הינה האם ישנה דרך לאכוף את הניתוח, אולי איזה שהם תכשירים שניתן למרוח על מנת שהחור יסגר כי בסה"כ מדובר בחור מאוד קטן.הבנתי שהניתוח לא פשוט, אמורים לעשות חור בבטן ולתפור תקיבה ואז צום מס ימים.

שלום אלעדה ראשית סליחה על האיחור במתן התשובה, הייתי בחול באיזור ללא קליטה. בד"כ פתח גאסטרוסטום נסגר במהלך של ימים ספורים ואם מזה חצי שנה עדיין לא נסגר, קרוב לוודאי שיש שם פיסולה שכבר לא תיסגר ללא ניתוח. לא ידוע לי על משחות שמסייעות, לפעמים ניתן עי גרד מקומי לזרז את הסגירה אך אני מניח שכבר ניסו. בברכה,

08/11/2013 | 16:29 | מאת: אלאדה

ראשית תודה על תגובתך! מכיוון שסביב הגסטרוסטום הייתה לו גרנולציה אזי עשינו לו צריבות עם מקלות מיוחדות, אך מעבר לזה לא עשו לו גרידות כלשהן. האם ישנה עוד אפשרות לעשות גרד כלשהו? אשמח אם תסביר לי על איזה גרד מדובר. תודה ושבת שלום

שלום בשלב הזה גרד כבר לא יעיל ובניתוח רצוי להפריד את הקיבה מדופן הבטן כי אחרת הדליפה נוטה לחזור. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים