כאבים בעיקר בצד ימין של הבטן

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

27/10/2013 | 19:38 | מאת: מירה

ערב טוב !! ביום שני שעברבשעות הערב, הבת שלי נתקפה בכאבים עזים, אשר התמקדו בעיקר בצד ימין,שתתה כוס תה והלכה לישון, בלילה התעוררה מהכאב (ב 3:40) אך לא העירה אף אחד מבני הבית, והמשיכה לסבול כך עד אשר נרדמה עד הבוקר. בבוקר היא עדיין סבלה מכאבים, עד אשר הקיאה, אך דבר לא השתנה. החום עלה ל - 38.4. בצהריים לקחתי אותה לרופא ששלח אותנו לחדר מיון עם חשד לאפנדציט. נעשו לה בדיקות דם כלליות + בדיקת רופא נשים (שלא הראתה דבר) אך בבדיקות דם הלויקוציטים היו 19 וה - crp 46. מכיוון שבאולטראסאונד שנערך לה, לא ניתנה תשובה חד משמעית, נקבע לבצע גם בדיקת סיטי. כאשר בבדיקת סיטי לא ראו שמדובר באפנדציט, אך בכל אופן אישפזו אותנו להשגחה ללילה. במהלך הלילה הילדה החלה לשלשל, והחום עלה ל 39.4.למחרת לאחר ששוב שללו שמדובר בדלקת בתוספתן, החליטו להעביר אותנו להמשך אישפוז במחלקת ילדים, ואמרו שעד שהחום לא ירד ל - 24 שעות אנחנו מאושפזים. במהלך היום הילדה המשיכה לשלשל, והחום לא ירד והוחלט לבצע בדיקות דם בתוכם שוב ספירת דם ו crp ותרביות דם. הלויקוציטים ירדו ל - 18 אך ה - crp עלה ל- 90 (תוך יממה)ותשובה מתרביות הדם טרם התקבלה (שכחתי לציין שגם נלקחה תרבית צואה, שלא הראתה דבר עד כמה שידוע לי). למרות התשובות הנ"ל ובהתחשב בעובדה שהחום ירד והילדה הפסיקה לשלשל, הוחלט לשחרר אותנו הביתה ביום חמישי, ולהיות במעקב אצל רופא מטפל.הכאבים לא פסקו, והם עדיין מתמקדים בעיקר בצד ימין של הבטן (בעיקר כשלוחצים באיזור בצד ימין, הילדה "קופצת"). הייתי אצל הרופא ביום שישי שלא התרשם שיש משהו למרות שהילדה מתפתלת מכאבים, גם ביום שבת היו כאבים והיום הם שוב חזרו, כמעט באותה עוצמה כמו בשבוע שעבר. בביקור היום אצל רופא הילדים נאמר שעלינו להיות במעקב ואין לו מה להגיד לנו מה יש לילדה מעבר ל"דלקת בבלוטות הלימפה בבטן ויראלית" = ללא טיפול אנטיביוטי. אני ממש לא יודעת מה לעשות, הילדה נתקפת כל כמה זמן בכאבי תופת שממש "מקפלים" אותה לחצי, היא פוחדת לקחת משהו לפה, שמא זה יחמיר/יחריף את הכאב. אנא עזור לי !!! אני מתלבטת האם כדאי לי בכל זאת לקחת אותה לבירור נוסף בחדר מיון אך בבית חולים אחר מזה שכבר היינו בו בשבוע שעבר. אנא עזור לי והושע אותי - תן לי תשובה/יעוץ מה עליי לעשות ? איך עליי להמשיך מכאן ???

שלום מירה ראשית סליחה על האיחור במתן התשובה, הייתי בחול באיזור ללא קליטה. מקווה שכבר הכל חלף וביתך מרגישה טוה, אך אם בכל זאת התלונות לא פסקו, נראה לי שטוב תעשו אם תפנו לעוד הערכה אולי במיון של בית חולים אחר. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים