פוליפ אנאלי רקטלי

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

07/10/2013 | 21:32 | מאת: רחלי

דר שלום לביתי בת ה 5 התגלה ע"י כירורג בבדיקה עם האצבע פוליפ אנאלי רקטלי בגודל של עד חצי ס"מ.(לאחר שהיה לה כמה ימים דימום בניגוב) (זה היה אתמול ומאז אני לא ישנה ולא מתפקדת) מה זה?ממה זה?האם זה יחזור אחרי הסרה?האם היא תצטרך מעקב קולנסקופיה כל החיים? זה שפיר בדרך כלל? איזה רופא מקצועי מסיר את זה?כירורג?גסטרו? תודה על תשובותיך רחלי

שלום רחלי פוליפים כאלה בגיל זה הם כמעט תמיד שפירים. ההמלצה להוציא היא כדי לוודא שזה אכן הסוג השפיר של הילדים (גוונייל) ורצוי שזה יבוצע ע"י גאסטרואנטרולוג בקולונוסקופיה כיוון שלא נדיר למצוא פוליפים נוספים. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים