מורסה בפי הטבעת לתינוק בן חמישה וחצי חודשים

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

29/09/2013 | 08:40 | מאת: תמר

שלום, בני בן חמישה חודשים. לפני כחודש גילו לו מורסה בפי הטבעת שטופלה עי אנטיביוטיקה המצב השתפר וברגע שסיימנו את האנטיביוטיקה זה חזר הופננו לכירורג ילדים שעשה במקום ניקוז ונתן אנטיביוטיקה לאחר כשבועיים לא היה שיפור זה חזר פנינו לרופא ילדים חזרה שעשה ניקוז בעצמו שוב ואמר לחזור לביקורת לאחר שבוע היום אני אמורה ללכת אליו ורציתי לדעת במידה והוא שולח אותי לניתוח שהבנתי שזה בהרדמה מלאה האם זה נכון ללכת לעשות את הניתוח או שיש עוד דרכים שעדיין לא עשינו? במידה ועושים ניתוח האם יש סיכונים? לפי מה שקראתי באינטרנט יש סיכון לפגיע בסוגרים אך יכולים לדעת דבר כזה אצל תינוק כזה קטן שממילא לא שולט בסוגרים???? מצטערת שזה ארוך כל כך פשוט רציתי שיהיה את כל האינפורמציה על מנת שהתשובה תספק אותי תודה רבה ויום טוב :) תמר

שלום תמר מורסה בפי הטבעת נוטה לחזור עד גיל שנה ואז לרוב זה חולף. כאשר היא חוזרת יש צורך לטפל באנטיביוטיקה ולעיתים גם לנקז. אין צורך לבצע ניתוח גדול בגיל זה, ולכן רמת הסיכון בניקוז מקומי, היא מאד קטנה. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים