בקע טבורי?

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

27/09/2013 | 21:57 | מאת: רוני

שלום רב, בני בן שנתיים, ובחצי שנה האחרונה מדי פעם כשהוא עומד הטבור שלו "מתהפך" ויוצא החוצה.הייתי אצל רופאת הילדים הטובה והמנוסה שלו שלא הרגישה בקע, אבל אמרה שלפי התיאורים זה בקע קל (כשהיינו אצלה הטבור היה רגיל ובפנים), ושאם אני רואה שזה הופך להיות קבוע לגשת לכירורג ילדים. זה לא הפך להיות קבוע, אבל נראה שהתדירות בה הטבור יוצא "החוצה" גדלה. מה המשמעות של בקע טבורי? הבנתי שלרוב נמנעים מטיפול עד גיל ארבע. אם כך, האם כדאי להמשיך בבירור רפואי או לחכות שיגדל קצת? תודה רבה רוני

שלום רוני בד"כ נכון לחכות עד גיל 4 שנים ואם הבקע לא נסגר, מומלץ לנתח. במידה והוא מתלונן על כאב באזור הטבור יהיה כדאי שכירורג ילדים יבדוק ויראה אם יש צורך להקדים. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים