פיסטולה אצל תינוק בן חודשיים

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

08/09/2013 | 16:49 | מאת: הילה

שלום, בני בן חודשיים. לפני כחודש אושפז בשל אבצס אנאלי, בוצע חתך וניקוז מספר פעמים וקיבל אנטיביוטיקה. עדיין יוצאת מדי פעם הפרשה מהמקום בו בוצע החתך האחרון, לא עקבי. ל פי דברי הכירורג מדובר בפיסטולה ובמידה ותימשך הפרשה משם יהיה צורך לבצע ניתוח. האם ההליך הכירורגי מסוכן? עלול לפגוע בשליטה על הסוגר? האם קיימת דרך אחרת חוץ מניתוח? מדובר בתינוק בן חודשיים בלבד ואני די חוששת! אשמח לשמוע דעתכם, שנה טובה, הילה.

שלום הילה מורסה ליד פי הטבעת היא ממצא די שכיח בתינוקות בגיל של בנך. היא יכולה לחזור מספר פעמים אך כמעט תמיד, אחרי גיל שנה זה חולף. במגבלה שלא בדקתי, אני מציע להיות מאד סובלני ולא למהר לנתח. בברכה,

11/09/2013 | 11:08 | מאת: הילה

תודה רבה על התייחסותך! האם לא למהר לנתח גם במקרה של פיסטולה? לפי הבנתי זו תעלה פתוחה שיש לסגור, האם תיתכן סגירה עצמאית? תודה, הילה

פיסטולה לרוב לא נסגרת אך בגיל זה האבחנה לא תמיד חד משמעית. לכן לא הייתי ממהר לנתח וחוזר על בדיקה נוספת, בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים