גוש בשד שמאל אצל ילדה בת חמש!!

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

20/08/2013 | 10:44 | מאת: מירה

שלום. הבוקר גיליתי במישוש גוש בשד השמאלי של בתי בת החמש. במישוש המקום כאב לה ,ויש תחושה של גוש מוצק. חיצונית שד שמאל אם מסתכלים היטב נראה יותר תפוח אולם אין סימני עקיצת יתוש או סימנים לפצע חיצוני. בצד ימין אין כלום. האם יש סכנה לסרטן?

שלום מירה הסיכון לסרטן מאד מאד נמוך ולרוב מדובר בשינויים תגובתיים לחבלות או עקיצות או שינויים הורמונליים. מציע לך לקחת אותה לבדיקת רופא הילדים ובמידת הצורך תופנו לכירורג ילדים. עד אז כמה שפחות לגעת כי המגע יכול להחמיר. בברכה,

22/08/2013 | 12:09 | מאת: מירה

תודה על עצתך. הרופאה נתנה משחה אנטיביטית למרוח על איזור הפטמה. שוב אין סימני דלקת ... מאחר והרופאה ביקשה להמתין להשפעת המשחה. במידה וזה לא יעזור היא תתן הפניה לכירורג...

מנהל פורום כירורגיית ילדים