ניתוח ליפומה

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

14/07/2013 | 20:26 | מאת: נטלי

לבני בן2 ו9 אובחן לפני שנה בקע מפשעתי בצד ימים,ביום ראשון שעבר בתאריך7/7 נקבע לנו ניתוח בסוף הניתוח יצא הרופא ומסר כי לאחר שםתחו את המקום התגלה שם גוש שומן גדול יחסית (ליפומה) וללא בקע מפשעתי שוחררנו ביום לאחר הניתוח כשהגענו הביתה לאחר מאמץ בשירותי המקום התנפח ונהיה אדום חזרנו לבית חולים לאחר לילה והרופא המנתח קיבל אותנו בדק את המקום אמר שזה לא נראה רציני אך החליט לאשפז אותנו ולתת אנטיביוטיקה דרך הוריד בזמן האשפוז החוזר נשללה דלקת ביום למחרת שוחררנו הביתה עם המשכת האנטיביוטיקה כ3 פעמים ביום למשך 5ימים.כרגע אנחנו לאחר 3 ימים עם אנטיביוטיקה אך ללא שינוי במקום,המקום עדיים נפוח ואדום בכל האזור בו הייתה הליפומה המקום הנפוח הוא גם קשה. מה יכולה להיות הסיבה? האם צריך לדאוג? יש לציין כי הילד לא מתלונן על כאבים. האם זה נורמלי שהמקום נפוח קשה ואדום? האם זה חלק מההחלמה של המקום?

שלום נטלי התמונה שאת מתארת יכולה להתאים לדלקת באזור הניתוח ולכן הוא מקבל טיפול אנטיביוטי. נפיחות ואודם אינם נדירים אחרי ניתוח ויכולים לנבוע מהבצקת וגם מדימום שלרוב נעצר ונספג מעצמו אך כמובן חשוב להיות במעקב של המנתח. המשך החלמה טובה, בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים