בתי בת 4 וחצי לאחר כריתה של 4 פוליפים ברקטום

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

24/06/2013 | 17:11 | מאת: אלונה קליין

דר' ירדני שלום. בתי בת 4 וחצי דיממה מהרקטום קרוב ל 8 חודשים ובכל פעם ניגשתי לרופא המטפל אשר אמר כי מדובר ככל הנראה בפיסורה. לפני כחודשיים בעת היציאה יצאה פוליפ מדמם החוצה. הגענו לבית חולים ולאחר החדרה של פוליפ בחזרה לפי הטבעת נשלחנו הביתה בהמתנה לניתוח להוצאתו. בניתוח התברר כי מדובר ב 4 פולים בגדלים שונים ברקטום עליון ותחתון. הממצא נשלח לאיסטולוגיה . בדיקה לא הייתה חד משמעית ולכן נשלחה לעוד שני בתי חולים: לרמב"ם לעין כרם. בדיקת MRI תקינה וגם תוצאה היסטולוגית תקינה. בתור הורה, לא קיבלתי תשובות למעט הסבר כי המקרה של הבת שלי נדיר. כרגע אנו במעכב אצל רופא גסטרו ילדים . מה עליי לעשות . האם עדיין ישנו חשש כי מדובר בפוליפים "" בעיתיים ""

שלום אלונה פוליפים אינם נדירים וכמעט תמיד מדובר בסוג של ילדים (גווינל) שהם שפירים. כוון שיתכן והממצא אינו חד משמעי יש צורך בהמשך מעקב. נראה שביתך מקבלת טיפול טוב ולכן אני ממליץ לך להמשיך את המעקב אצל הרופא הגאסטרואנטרולוג ילדים. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים