בקע טבורי שאינו נסגר

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

03/06/2013 | 16:16 | מאת: מירה

שלום, ביתי נולדה עם בקע טבורי. ביצענו מעקב אצל כירורגית ילדים בגיל שנה ובגיל שנה ו-10 חודשים ואין שום אינדיקציה לתהליך סגירה של הבקע. הבקע היה ועדיין בגודל 1.5 ס"מ. הכירורגית ממליצה על ניתוח בגיל שנתיים. קראתי בפורומים שרופאים אינם ממליצים על ניתוח לפני גיל שלוש-ארבע. האם כאשר אין אינדיקציה לסגירה של הבקע עדיין צריך להמתין או שעדיף לנתח בגיל צעיר יותר? תודה על תשובתך.

שלום מירה לדעתי אין סיבה לנתח בקע טבורי לפני גיל 4 כי גם אם הבקע לא ייסגר לגמרי, תהליך הגירה נמשך וזה משפר את תוצאות הניתוח הניתוח. ישנם מקרים נדירים שהבקע מכאיב ואז כדאי להקדים את הניתוח. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים