כריתת גידול

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

31/05/2013 | 09:46 | מאת: סמדר

שלום תינוק בו שנה עבר ניתוח לכריתת גידול בזרוע. ממצאי אולטרסאונד לפני הניתוח הראו גוש בגודל 1.15/0.45. במסכי הפתולוגיה נכתב שנלקחה דגימה משני גושים שהגדול היה בגודל 0.7 ס"מ. כעבור פחות מחודש (כשעד עתה לא נגענו באזור מפחד שנכאיב לו) במישוש ישנם שוב 2 גושים בדיוק באותו מקום מתחת לצלקת. האם יכול להיות שנלקחה רק דגימה מהגוש לבדיקה ולא הוצא במלואו? (לאור ההבדלים במידות הגוש). האם יתכן שתוך חודש גדלו שוב הגידולים באותו המקום? מה עושים?

שלום סמדר כל האפשרויות שציינת הן נכונות ולכן חשוב לקבל את התשובה הפתלוגית ובהתאם לה לקבל את ההחלטה על המשך הטיפול. במידה ואין סימנים של ממצא ממאיר מספיק לרוב מעקב בלבד, במידה והתשובה שונה יהיה מקום לשקול טיפול נוסף. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים