אבצס ליד פי הטבעת לתינוק בן 9 חודשים

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

28/05/2013 | 22:11 | מאת: יהודית

שלום לפני מספר ימים אבחנו בבליטה בסמוך לפי הטבעת של בננו בן 9 חודשים. פנינו לרופא אשר אבחן זאת כאבצס ורשם תחילה משחה אנטיביוטית. במקביל הוספנו גם מספר אמבטיות חמות במהלך כל היום (3-4). לאחר יומיים ראינו כי האבצס מתחיל לגדול ונהיה אדום יותר. פנינו שוב לרופא אשר רשם לבננו אנטיביוטיקה דרך הפה (אוגמנטין) וביקש שנפנה גם להוועץ בכירורג ילדים. בבית מרקחת נתנו לנו גם משחה בשם איכטיול למרוח לבננו בלילה ולשים על המקום פלסטר. נאמר לנו שהמשחה תסייע למוגלה להתנקז. ברצוני לדעת (1) האם יש סיכוי כי נוכל לטפל באבצס רק בעזרת המשחה + האנטיביוטיקה? (2) במידה ואכן תתחיל המוגלה להתנקז מהי הדרך לסייע לניקוז מלא ללא התערבות כירורגית (3) כיצד ניתן לשמור על האזור נקי ברגע שהמוגלה תתחיל להתנקז. תודה

שלום יהודית הטיפול באוגמנטין בהרבה מקרים מקרר את הדלקת ומונע הפרשת מוגלה, לגבי היעילות של המשחה אני פחות בטוח אך ניתן לנסות. בהרבה מקרים ניתן להימנע מניתוח ע"י השמירה על ניקיון בשילוב אנטיביוטיקה.

מנהל פורום כירורגיית ילדים