בקע טבורי וקצת מעל

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

19/05/2013 | 09:12 | מאת: אולגה

לביתי אובחן בקע טבורי סביב גיל חודש, והוסבר לנו כי ישנו סיכוי גבוה (90%) להחלמה ספונטנית עד גיל 3. כעת בת שנה וחודשיים, היינו אצל הכירורג למעקב והוא אמר שהבקע גם קצת מעל הטבור (גם אני רואה את הבליטה שממשיכה כ-1 ס"מ מעל הטבור), מה שמקטין את סיכויי ההחלמה. קראתי עכשיו באינטרנט שכאשר מדובר בבקע מעל הטבור מומלצת התערבות כירורגית מידית ואין טעם לחכות כי בניגוד לבקע טבורי זה לא מחלים עם הגיל. אז מה נכון למצבה? האם לחכות? האם בקע טבורי שממשיך מעל הטבור יכול להחלים ספונטנית?

שלום אולגה כפי שציינת בקע טבורי לרוב נסגר עצמונית ובקע על טבורי לא. יחד עם זאת אין דחיפות וניתן להמין שתגדל כדי לראות אם יש צורך לתקן גם את הבקע הטבורי. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים