לימפנגיומה

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

09/05/2013 | 10:51 | מאת: ד.ר

שלום! לבתי בת השנה ורבע התגלתה לפני כחצי שנה לימפנגיומה בצד השמאלי של הפנים. לפי הMRI, הלימפנגיומה מתמקדת בשני אזורים: אזור הלחי, והאזור שמאחרוי העין, ממש בצמוד לעצב הראיה. הגילוי היה בעקבות סטרפטוקוק בדם, שגרם ללימפנגיומה להתנפח מאד. אחרי 10 ימים עם אנטיביוטיקה, הנפיחות ירדה לחלוטין. כרגע הלימפנגיומה אינה פוגעת בשום דבר, אך יש חשש שהיא תגדל ותלחץ על עצב הראיה בהמשך. הרופא בביה"ח אמר לנו שישנה תרופה שיכולה לטפל בהמנגיומה - ויאגרה, אלא שהיא אינה מאושרת כרגע לשימוש. משיטוט באינטרנט הבנתי שהכוונה לתרופה בשם דרלין, שמטפלת בבעיות לב ועוזרת גם לטיפול בהמנגיומות. לאחרונה שמעתי שהדרלין ניתן לילדים עם המנגיומות בביה"ח שנידר. השאלה שלי: האם הדרלין יכול באמת לעזור בטיפול בלימפנגיומה? האם אכן אפשר לקבל את הטיפול הזה? איך? אשמח לכל מידע בנושא.

שלום רב לי באופן אישי אין ניסיון עם הזרקות של הדרלין. ישנן ספר דרכים לטיפול בלימפאנגיומה החל מכירתה מלאה של הממצא, דרך הזרקות של חומרים הגורמים להתנוונות חלקית, ומעקב בלבד. חשוב להתאים לכל אחד את הטיפול המתאים וזאת רק לאחר בדיקתו. בברכה,

התשובה היא של ד"ר דני ירדני

מנהל פורום כירורגיית ילדים