המגיומה לתינוקת בת 1.4

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

08/05/2013 | 00:06 | מאת: רעות

שלום.ביתי נולדה בלידת ואקום קשה . מיום שנולדה יש לה ורידים בולטים בצד שמאל ונקודות כחולות וכן בתוך החניכיים יש לה גוש ורידי בנוסף ליד האוזן יש לה גוש לא נראה אלא רק מורגש שמתנפח במצבי אוכל בכי וחום.. התייעצתי עם כמה ממוחים כולם מצביעים על המגיומה אך לכל אחד טיפול שונה, זריקה ניתוח לייזר..מה אתה ממליץ? והאם לא כדאי להמתין שהילדה תגדל?

שלום רעות המנגיומה הוא ממצא שבתחילה גדל אך כעבור מספר חודשים יכול להתחיל לקטון ולכן לרוב לא ממהרים לטפל אלא אם כן הוא מפריע מבחינה תפקודית. כשלא ניתן להוציא בקלות את כל הממצא, טיפול באנגיו (שכולל הזרקות) עדיף על ניתוח, ועל כך כדאי להתייעץ עם מומחה בתחום. בהצלחה,

10/05/2013 | 11:35 | מאת: רעות

תודה רבה האם אתה יכול להמליץ לי על ממוחה בתחום? ובכלל האם זה משתייך לתחום פה וחסת או יש לזה הגדרה אחרת?

ד"ר רימון עובד בתל השומר ויש לו ניסיון רב. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים