בקע מפשעתי בתינוק

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

15/04/2013 | 11:44 | מאת: שירן

במסגרת בדיקת רופא ילדים לתינוק בן 10 ילדים, התגלה בקע מפשעתי בצד ימין. מאיזה גיל ניתן לבצע את הניתוח? האם זה ניתוח דחוף? קראתי שיש סכנת כליאה (כרגע זה לא המצב), אך מנגד שישנן סכנות נורולוגיות בניתוח בגיל כה צעיר. האם צריך לחכות שיהיה בן מס' שבועות? אם כן אז כמה? או שאפשר לנתחו כבר בגיל זה? תודה רבה!

שלום שירן ככלל בקע מפשעתי בילדים מומלץ לנתח לאחר שאובחן. מצד אחר אין דחיפות כל עוד לא מדובר בכליאה ומצד שני אין יתרון לדחות מרגע שהתינוק בשל מבחינה ראתית. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים