נפיחות וקשיות לאחר ניתוח בקע

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

02/03/2013 | 23:11 | מאת: ראובן

שלום רב, בני בן השנה עבר ניתוח לתיקון בקע מפשעתי + הידרוצלה ביום חמישי האחרון. למחרת הניתוח ראינו שכל האיזור ממקום הניתוח ועד לאשכים הינו נפוח וקשה מאד. האם תופעה זו תקינה לאחר הניתוח או שיש מה לדאוג ולבדוק. אגב, המנתח אמר שהיה לו בקע גדול עם שתי הידרוצלות ושהניתוח לא היה פשוט. דבר נוסף, הוא נותן שתן כרגיל. תודה על המענה. ראובן

שלום ראובן התמונה שאתה מתאר מתאימה להמטומה (שף דם) שיכול להיות אחריכלניתוח ואם המנתח אמר שלא היה פשוט, זה כמובן מגביר את הסיכון. אם הילד רגוע אין לרוב בעיה דחופה אך אם אינו רגוע כדאי ליצור קשר עם המנתח. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים