לימפאדניטיס מזנטריאלית

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

18/10/2012 | 22:00 | מאת: אפרת

שלום רב. בתי בת שנתיים וחצי. לפני חודש אובחן באולטרסאונד לימפאדניטיס מזנטריאלית, עקב כאבי בטן חזקים. ללא חום,ללא הקאות וללא שילשולים. בדיקות דם היו תקינות,ללא תמונה קלינית של מחלה ויראלית. היום בוצע אולטרסאונד חוזר ונמצא מספר רב של בלוטות לימפה, ללא שינוי מהבדיקה הקודמת. הבנתי שהסיבה הנפוצה לתופעה זו היא מחלה ויראלית אך אילו עוד סיבות יכולות לגרום לתופעה זו? תודה רבה.

שלום אפרת המקור להגדלת בלוטות לימפה מזנטריאליות הוא לרוב מחלה דלקתית שיכולה להיות באברי הבטן וגם מחוץ לבטן. סיבה נוספת אך מאד נדירה היא מחלות גידוליות ואז הבלוטות גדלות עם הזמן לרוב ישנן תופעות נוספות. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים