בקע טבורי גדול

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

10/10/2002 | 11:34 | מאת: מאיה

למעוף (בן חודשיים יש בקע טבורי גדול, לפי דבריו של רופא ילדים שבדק אותנו. הוא שלח אותנו להתייעצות עם כרורג (בשבוע הבא). בוא טען שבמקרה הזה ייתכן שזה לא יעבור לבד. מתי אם כן מנתחים? האם בהרדמה כללית? האם נותרת צלקת?

שלום מאיה בקע טבורי עובר תהליך של סגירה שיכול להמשך עד גיל כ-5 שנים, מכאן שאין כל הצדקה לנתח אותו בגיל של בנך. לרוב מומלץ לנתח לקראת גיל 4-5 שנים ואז גם התוצאה הקוסמטית טובה יותר. הניתוח מבוצע לרוב בהרדמה כללית והצלקת שנשארת היא מזערית ומוצנעת בקו העור שתחת הטבור. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים