הידרוצלה אצל תינוק בן שנה וארבעה חודשים

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

06/07/2012 | 16:26 | מאת: יעל

שלום ד"ר, רציתי להפנות שאלה להתייעצות. לבני בן השנה וארבעה חודשים יש הידרוצלה באשך ימין (בערך מגיל חודשיים) הוא נמצא במעקב אצל כירורג ילדים. לפני חודש חלה החמרה והאשך מתנפח למיימדים גדולים למדי לרמה שזה ממש מציק לילד כמו כן הוא לא רוצה שיגעו לו באיזור (האשך גם מכחיל), ביקרנו אצל כירורג הילדים שעוקב אחרי הנושא והוא אמר שאין בקע וכי לחזור עוד ארבעה חודשים. העניין הוא שזה נראה כואב ומציק לתינוק אז השאלה בעצם האם כדאי לנתח או לחכות עם זה עוד (זה לא נראה כאילו זה הולך להשתפר)

שלום יעל התמונה שאת מתארת מאד מחשידה שיש בקע ולכן מאד חשוב שכירורג ילדים מומחה יבדוק אותו. אם הילד בוכה והמקום מתנפח יש להיבדק אפילו בדחיפות. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים