צניחת מעי

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

08/08/2002 | 00:13 | מאת: נעמה

שלום רב בי בן ה- 3 סובל מזה 3 שבועות משלשולים. הוא טופל בפלג'יל וכעת מקבל אנטיביוטיקה חזקה יותר. הבעייה המדאיגה אותי היא כי בימים האחרונים הוא סובל מצניחת המעי הגס שיוצא החוצה בעת עשיית הצרכים . לעתים עלינו לעזור לו ולגחוף אותם פנימה. הילד עבר בדיקת זיעה שייצאה תקינה. הרופא טוען שזה כנראה מהחלשות המעי עקב השילשול וכי כנראה הדבר יסתדר מעצמו . אנחנו עדיין מודאגים . מה המלצתכם ?

שלום רב נעמה פרולפס של הרקטום היא תופעה מוכרת שקשורה ברוב המקרים לשינוי בהרגלי היציאות. במקרים אלה, המפתח לטיפול הוא החזרה של היציאות למצבן התקין ובמקרה של בנך הכונה להפסקת השלשול. גם לדעתי רוב הסיכויים שהבעייה תחלוף כשהשלשול יעבור. עד אז חשוב מאד להקפיד שהילד יישב בשרותים באופן סדיר ולא ירוץ רק בעת התקף של לחץ. בנוסף, רצוי להקפיד שהישיבה בשרותים היא בתנוחה נוחה עם זוית של 90 מעלות ובמידת הצורך לכוון את גובה הרגליים בהתאם , תנוחה כזו מקשה על הפרולפס. אשמח לעזור אם התופעה לא חולפת. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים