לפרוסקופיה לאיתור אשך תמיר

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

12/04/2010 | 22:36 | מאת: חן

שלום בני נולד עם 2 אשכים טמירים (כך אני מקווה...) שלא נמושו.. באולטרסאונד בגיל 3 חודשים נמצא רק האשך השמאלי, לפני שבועיים - כשהאו כבר בן שנה וחודשיים ( ושיהיה בריא!!) עברנו ניתוך להורדת האשך- והכל בסדר בעוד שלושה חודשים קבענו תור לכירורג כדי לראות מה קורה עם האשך הימני אותו לא מוצאים אפילו לא באולטרסאונד - הכירורג ממליץ לבצע "לפרוסקופיה" לאיתור האשך ועכשיו לשאלה: האם אתם חושבים שמצב כזה מצריך לפרוסקופיה? האם הסיכונים של לפרוסקוםיה לא יותר מאשר הסיכונים של לחיות עם אשך שאולי לא קיים בכלל? האם מומלץ לחכות לגיל יותר מבוגר כדי לעבור את ההליך? לפי מה שקראתי עד כה באינטרנט זה הליך לא פשוט... במה הלפרוסקופיה שונה מניתוח רגיל? כמה זמן החלמה מניתוח כזה? האם כדאי לבצע את ההליך הזה??. אשמח לתגובתכם אמא מודאגת ואוהבת..

שלום חן הדרך הטובה ביותר לדעתי לטיפול באשך שלא נמוש היא לאפרוסקופיה. מדובר בניתוח עם רמת סיכון נמוכה ובימידה ויש אשך תוך בטני ניתן להוציאו מהבטן ולקבע אותו במקום. בגיל שנה ניתן כבר לבצע את הניתו ומרבית הילדים משתחררים לביתם יום לאחר הניתוח. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים