אשך טמיר-ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

30/07/2002 | 08:29 | מאת: י

שלום. בהמשך לשאלותיי בעבר בנושא, אני רוצה לדעת מהם סיכויי ההצלחה לניתוח הורדת האשך. כי במקרה שלנו מדובר על אשך גבוה עם כלי דם קצרים, וייתכן ויצטרכו 2 שלבים לניתוח. האם יש פה יותר בעייתיות מבחינה רפואית? למה לצפות? וכן מהם שלבי ההחלמה, אני יודעת שהניתוח לא אורך הרבה זמן, אך אח"כ יש כאבים? יש הפרשות? יש צורך בהתאוששות כמו משאר הניתוחים? מה שתוכל לומר לי יעזור לי להבין לקראת מה אנחנו הולכים.

שלום רב י ניתוח של אשך טמיר הוא מסוג הניתוחים שאנחנו לא תמיד יכולים לדעת מראש כיצד הוא יסתיים. ככלל המטרה שלנו היא להביא את האשך לשק האשכים ולקבעו שם. הבעיה כפי שציינת, שאסור לנו למתוח יותר מידי את כלי הדם כיוון שזה עלול ליגרום לחסימתם ועקב כך לנמק של האשך. ההחלטה אם ניתן להביא את האשך למקומו, יכולה לעתים להתקבל רק במהלך הניתוח. באשר למהלך ההחלמה, ראשית אין סיבה שהילד יסבול מכאבים ועליו להיות מטופל נגד כאבים כדי שלא יסבול, ישנן מספר דרכים למתן כיסוי נגד כאבים ובכל מיקרה תבררי נקודה זו עם הרופא המרדים לפני הניתוח. אין סיבה להפרשות אלא אם יופיע סיבוך של זיהום כמו שיכול לקרות בכל ניתוח. ברוב המקרים, הילדים חוזרים לפעילת כמעט מלאה כבר למחרת הניתוח ואני מאחל לך שגם בנך יעבור את הניתוח בקלות. בברכה,

01/08/2002 | 21:04 | מאת: ו.פ.

האם ניתוח: אשך טמיר הוא נגד הזעת יתר

מנהל פורום כירורגיית ילדים