אשך טמיר-ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

16/07/2002 | 18:57 | מאת: י

שלום. בני בן שנה וחצי נולד עם אשך טמיר. האורולוג טוען שהאשך גבוה מאד ולכן צריך 2 ניתוחים, אחד למשוך את כלי הדם ולהאריכם, והשני להוריד האשך. שאלותיי: יש סיכון בניתוח מעין זה שהוא בעל 2 שלבים יותר מבניתוח רגיל להורדת אשך טמיר? כמה זמן החלמה? ההחלמה קשה (כי הניתוחים לפי הסברי האורולוג לא יקחו יותר מחצי שעה) מקווה לכל אינפורמציה בנושא. תודה

י יקר/ה האפשרות של ניתוח דו שלבי היא בהחלט סבירה במצב בו כלי הדם קצרים. ההחלטה על ניתוח אחד או שניים מתקבלת לרוב בעת הניתוח עצמו. בכל מקרה כאשר כלי הדם קצרים, עדיף לבצע את הניתוח בשני שלבים כיוון שמתח רב יכול לגרום לעצירת אספקת הדם לאשך. ההחלמה לרוב אינה ממושכת וכעבור ימים ספורים חוזרים לתיפקוד מלא. יש מידה מסויימת של סיכון בניתוח דו שלבי וזאת בעיקר בשל הדבקויות לאחר הנתוח הראשון, יחד עם זאת, בידיים מנוסות הסיכון קטן ביותר. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים