בקע טבורי

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

11/12/2001 | 23:19 | מאת: יעל

ד"ר ירדני היקר קראתי את מה שענית לנעמי בנושא הבקע הטבורי ברצוני לשאול האם יש קשר בין בכי או שכיבה על הבטן להיסגרות הבקע . רופאת הילדים היפנתה אותנו לכירורג ילדים האם יש צורך במעקב שוטף עד גיל 3? האם יש מה לעשות על מנת לזרז את סגירת הבקע או לחלופין למנוע את החמרת המצב?

יעל יקרה, אין קשר בין בכי, שכיבה על הבטן או כל דבר אחר. התהליך הוא עצמוני ואינו תלוי בגורם אחר. בתינוקות בריאים הוא אינו תלוי בכל גורם אחר. רצוי להיות בקשר עם כירורג לדים אולם כאמור לפני גיל 3 לא מומלץ לבצע את התיקון הניתוחי כך שאין הרבה טעם לביקורים תכופים לפני כן. אין דרך לזרז או לעכב סגירה. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים