אשך טמיר

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

08/06/2002 | 20:18 | מאת: ליאת

בני בן השנה עבר לפני יומיים ניתוח אשך טמיר אחרי הניתוח כל שק האשכים התנפח נורא ונעשה סגול האם זה נורמלי???ולמה זה קורה? אמרו לנו שזה יעבור תוך שבועיים שלושה

שלום ליאת מתאורך נראה לי שמדובר בדימום שאירע במהלך הניתוח. דימום כזה אינו שכיח אך יכול לקרות בעיקר במצב שבו האשך גבוה ויש צורך בהפרדה נרחבת של רקמות על מנת להשיג מספיק אורך של כלי הדם המספקים את האשך וצינור הזרע. הדימום בד"כ נספג מעצמו כעבור שבועיים שלושה כפי שאמרו לך, והצבע יכול להשתנות לירוק וחום- אלו הם צבעים המשקפים דרגות שונות של התפרקות ההמוגלובין שבתאי הדם. אם יש לכם שאלות נוספות , אשמח לענות בברכה,

09/06/2002 | 20:34 | מאת: ליאת

והנפיחות זה נורמלי בניתוח מסוג זה? כי שק האשכים שלו נורא נורא נפוח.... והייתי רוצה לדעת גם למה אסור להרטיב את המקום כ-3 ימים

מנהל פורום כירורגיית ילדים