אטרזיה של הושט - עד מתי ?

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

18/08/2004 | 17:19 | מאת: חגית

ילדתי בת 1.2 נולדה עם אטרזיה של הושט עם פיסטולה במישקל 4.000 בגיל יומיים עברה ניתוח לתיקון אך עכב בעיה של נשימה בגיל 10 שבועות עברה ניתוח קיבוע אבי העורקים. מאז עלתה במישקל בצורה יפה ללא בעיות מיוחדות ,עד לפני שבוע שנה אחרי נחנקת באכילת מוצקים עד איבוד הכרה מחר יתבצע שוב בדיקת בליעה אני שואלת : האם יש החלמה מוחלטת או שבעיות החנק והנשימה הם עד סיום הגדילה? האם ביצוע הרחבה של הושט פוגע בנשימה (בקנה?

שלום חגית חלק לא קטן מהילדים שעברו תיקון של הוושט נזקקים במהלך חייהם לטיפולים שונים כמו הרחבות וושט, קיבוע של אבי העורקים כפי שציינת (זה יחסית נדיר) וטיפול בהפרעות נשימה וברפלוקס מהקיבה לוושט. רובם מצליחים לחיות חיים מלאים ותקינים למרות זאת אך יש כאלה שנזקקים אפילו להחלפה של הוושט בקיבה או חלקי מעי שונים. הרחבה של הוושט נעשית על מנת לשפר את יכולת הבליעה וע"י כך גם לשפר את המצב התזונתי וגם לשפר את המצב הנשימתי ולכן מומלץ לבצע אותה כאשר יש הצרות הנראית בצילום או אזופאגוסקופיה. בברכה,

18/08/2004 | 21:59 | מאת: חגית

האם אותה הרחבה אותם עוברים ילדים שנולדו עם אטרזיה של הושט יכולה לגרום לבעיות נשימה בגלל הסמיכות לקנה ?( ילדתי עברה בגיל 10 שבועות קיבוע של אבי העורקים)

13/03/2018 | 23:24 | מאת: סיגלית כהן

שמי סיגלית ונולדתי עם אטרזיה של הוושט מיד עברתי ניתוח אך היום אני בת 46 וקשה לי לנשום באופן סדיר בשבוע הבא נקבע לי תור לאף אוזן גרון השאלה שלי היא מה כבר אפשר לעשות בנידון האם ניתוח נוסף יכול להציל חיים ומה הסיכון להצליח

שלום רב הפרעות נשימה כפי שאת מציינת, לאחר תיקון איטמות וושט, יכולות לנבוע מקשיים בתנועתיות של הוושט, היצרויות וגם מחזרה של פיסטולה. צילום בליעה בדרך כלל מדגים את הבעייה ומאפשר טיפול בהתאם. בברכה

שלום רב בעיות גם לאחר תיקון מוצלח של אטרזיית וושט יכולות להמשך שנים רבות. הפרעות נשמתיות יכולות לנבוע גם מבעיות בתנועה, היצרויות או פיסטולה בין הוושט לקנה הנשימה. צילום בליעה יכול להדגים את מרבית הבעיות ולאפשר טיפול בהתאם ולכן כדאי לבצע אותו. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים