תפיחות קלה ברקמות רכות

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

09/02/2020 | 13:04 | מאת: א

שלום, מיום שישי לתינוק שלי, בן שנה ושלוש יש מין בליטה בצד שמאל של בית החזה קרוב למרכז החזה. הבליטה קשה לא רכה. מרגיש כמו עצם בולטת. להגדרת הרופא-בליטה יותר בצלע מאשר בסטרנום. הרנטגן תקין פרט לסעיף שבו רשום 'תפיחות קלה של רקמות רכות.' אני מתה מדאגה! יש לנו אס השבוע. האיזור לא אדום, לא דלקתי.

09/02/2020 | 13:05 | מאת: א

מצ"ב הרנטגן שנעשה

שלום רב. הדאגה שלך מובנת למרות שרוב הסיכויים שמדובר בממצא שפיר. כל עוד הממצא לא עובר שינוי משמעותי, ניתן להמשיך מעקב כולל בדיקת דם, אולטרסאונד ובדיקת כירורג ילדים. כל שינוי מחייב בדיקה בהקדם. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים