עוד שאלה ברשותך........................

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

19/01/2020 | 06:18 | מאת: עמנואל

ד"ר היי בני בן שנה. מאז גיל 4 חודשים יש לו ציסטה תת עורית בלחי ימין. הציסטה נראית חיצונית בעלת גוון כהה - כמו ירוק כהה/אפור. לאט לאט הציסטה גם גדלה. הפנו אותי לאולטראסונד רקמות ולהלן הממצאים: בדיקה מכוונת לאספקט האחורי בלחי מצד ימין. תת עורי הודגם מוקד היפראקוגאני ולא הומוגני בקוטר כ 0.3 ס"מ עם HALO SIGN לא ווסקולרי.. טיב הממצא לא ברור. השבת לי אך יש לי ברשותך עוד 2 שאלות. 1. מה לדעתך הממצא הנ"ל? אני דואגת כי כתוב שזה לא הומוגני. 2.השבת כי המלצתך להסיר את הנגע. מה הפרוצדורה בדיוק? הרדמה מלאה? מקומית? או אולי בכלל כדאי להניח לזה? מה המשמעות באם לא מוציאים? אשמח לחוות דעתך ופירוט בנושא. תודה רבה לך על הסבלנות והמענה

שלום רב, הוצאת הנגע תאפשר לדעת מה טיב הנגע אך מדובר בניתוח שבגיל שנה מבוצע לרוב תחת הרדמה כללית. בניתוח מבצעים חתך מעל לממצא ומנסים להוציא אותו בשלמות ולשלוח לבדיקה פתלוגית. האפשרות להמשיך במעקב אינה טעות אך מחייבת מעקב טוב של רופא. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים