אבצס חוזר לילד בן 2.4

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

23/10/2019 | 01:15 | מאת: אנונימית

לפני כחודש הפנו אותנו למיון לניקיון אבצס שהיה ליד פי הטבעת. זה לאחר משחות ואנטיביוטיקות שלא עזרו והפצע כבר נהיה ממש גדול ובגלל זה היינו מאושפזים כמה ימים. עכשיו שוב מתלונן על כאבים בטוסיק וראיתי פצע פנימי קטן. מה לעשות? לנסות שוה משחות ואנטיביוטיקות ולקוות שזה יעביר? או ישר לגשת לנקז לפני שיגדל ויהיה בעייתי?

שלום רב, התמונה המתוארת יכולה להתאים לפיסטולה שהיא מעין צינורית המקשרת בין העור למעי. הטיפול במצב הזה הוא ניתוחי ולכן ממליץ שיבדוק אותו רופא ויפנה לכירורג אם זו אכן הבעיה. אם יש סימני דלקת כדאי להתחיל אנטיביוטיקה. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים