בקע אפיגסטרי בילד בן כמעט 4

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

15/08/2019 | 02:51 | מאת: אסתר

שלום ד"ר ירדני, האם חובה לנתח בקע אפיגסטרי אסימפטומטי בקוטר 1 סמ' בילד בגיל 3.10? אם כן, מה הגיל המומלץ לניתוח? מה אחוז ההישנות של הבקע? במה תלויה הצלחת הניתוח? מה הסיבוכים של הניתוח? מה הסכנה (אם יש) באי ביצוע הניתוח? האם כדאי לבצע ניתוח לפורוסקופי? בתודה ובברכה, אסתר

שלום אסתר, בניגוד לבקע טבורי שיכול להסגר מעצמו, בקע אפיגאסטרי לא נסגר ולכן מומלץ לתקן אותו לאחר שמתגלה. כל עוד הוא לא גורם לכאבים, הניתוח לא דחוף. הסיכון שיכול להיות אם לא מנתחים הוא שתוכן שנכנס לבקע יכול להיכלא ואז אספקת הדם אליו נפגעת וזה מחייב ניתוח דחוף. בנוגע ליתרונות הלפרוסקופיה, בילדים הם פחות מאשר במבוגרים ורצוי שהמנתח יבצע את הניתוח שיש לו ניסיון טוב. הסיבוכים של הניתוח כוללים גם פגיעה באיברים שנמצאים בבקע וגם הישנות אבל הם פחות מאשר הסיכונים ללא ניתוח. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים