אורכו תינוק בן חצי שנה

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

21/07/2019 | 21:51 | מאת: האני

היי.  אני אמא לתאומים בני 6 חודשים, הם נולדו בשבוע 38 בניתוח קיסרי מתוכנן. הקטן מבניהם נולד במשקל 2.04 ק"ג. (בסקירת מערכות נמצא חוסר בווריד דוקטוס וינוסוס..) כעבור שבועיים מהלידה הבחנו שבזמן מתן שתן דרך איבר המין הוא מוציא שתן גם דרך הטבור בהתזה. ולא כהפרשה. לאחר אבחון בוצע ניתוח אוראכוס בגיל 4 חודשים. לאחרונה שמנו לב כי התופעה חזרה על עצמה, לעיתים הוא בוכה תוך כדי. בגדול, אני לא חולקת על אבחון הרופא. אני רוצה לדעת האם קיים אבחון נוסף, פרספקטיבה שונה לדעתך שיכולה להיות טרם אני מכניסה אותו לניתוח נוסף.. למטרת האבחון בוצעו מספר אולטרסאונדים וצילום עם צבע ואיזה ניתוח מתאים תודה רבה על ההתייחסות.

שלום האני, הדבר הסביר ביותר מהתאור שלך הוא שמדובר בהשנות של האורקוס. על מנת להיות בטוחים חשוב לקחת דגימה מהנוזל ולראות שההרכב שלו דומה לשתן. תופעה של השנות יכולה להגרם מחסר סגירה או סגירה לא מספיק טובה של האורקוס בניתוח הראשון וזה יחייב הקפדת יתר בניתוח הבא. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים