שאלה לגבי בני המתגבר

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

22/04/2019 | 19:07 | מאת: חני

היי שאלתי אותך לגבי בני עוד מעט בן 14 לפני שלושה חודשים היה לבני פצע גדול בגב ואז הפצע עבר ונהיה נפיחות פנימית לקחתי את הילד לפלסטקאי הוא אמר שיש חשד לגיסטה ולבוא בעוד חודשים השבוע הסתכלתי אים יש נפיחות פנימית ראיתי שיש שם שחורה לחצתי ויצא מלא מוגלה לבנה והנפיחות עדיין ישנה ועדיין שאני לוחצת יש עוד מוגלה אז מה זה יכול להיות האים זה גיסטה אוו פצע פנימי

שלום חני. יכול להיות שמדובר בזיהום על רקע חדירת גוף זר ויתכן גם שהיתה ציסטה קטנה שעברה זיהום ועכשיו יוצאת ממנה מוגלה. בכל מקרה כדאי לחזור לרופא הפלסטיקאי ובמידה וההפרשה לא תחלוף או שהממצא יישאר, כדאי יהיה לשקול הוצאה שלו. בברכה

28/04/2019 | 14:09 | מאת: חני

היי היום לקחתי אותו להמשך מעקב והוא רשם ללא זיהום ללא גוש הוא אמר שזה יזדהם הוא יוציא יש מעקב בעוד שלושה חודשיםשאלתי הוא אמר שזה גיסטה זה לא יכול להיספג אים אחרי שלושה חודשים זה לא מזדהם אז לעזוב את זה

שלום, התיאור שלך בהחלט יכול להתאים לציסטה שהזדהמה. כדאי שבנך ייבדק ע"י רופא הילדים שיחליט אם יש צורך במתן אנטיביוטיקה וע"י פלסטיקאי או כירורג שיחליטו אם יש צורך להוציא את הציסטה. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים