דלקת חוזרת בפצע אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

19/03/2017 | 22:29 | מאת: גלי

שלום, התינוקת עברה ניתוח בכף היד ( זרת), אחרי הניתוח קבלה חום וטופלה באנטיביוטיקה במשך 5 ימים עם זאת האצבע הייתה נראת אדומה ומנופחת כל הזמן, החבישה נשארה 10 ימים והחלפנו אותה בקופת החולים לפי הצורך ואחר מכן הסרנו אותה לגמרי לפי הנחיות הרופא, אחרי 3 ימים מיום הסרת החבישה התחילה דלקת באצבע שחלק מהתפרים בה טרם נמסו וכמו שאנו רואים שהפצע נסגר אבל עוד לא התרפא כראוי , ושוב היא מקבלת אנטיביוטיקה (אוגמנטין), האם יש סכנה בפצע עם תפרים שהזדהם שנית?

שלום גלי סכנה של זיהום חוזר קיימת כל עוד הפצע לא השלים את תהליך הריפוי שבסופו אמורה להיות רקמה צלקתית. במידה וישנם סימני דלקת טוב לטפל באנטיביוטיקה וחשוב לבדוק שלא נוצרה מורסה שלפעמים צריך לנקז. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים