שטף דם שלא עובר בלחי של ילד

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

19/01/2017 | 11:54 | מאת: איריס

שלום, בני בן השלוש נפל על כיסא וקיבל מכה בלחי מתחת לעין, נוצר שטף דם גדול וכחול על כל אזור העין, הלחי והאף (גם עלה מעל העין). היום, כחודשיים אחרי המכה נשאר שטף דם בלחי בגודל מטבע של 10 אג', כחול וכשנוגעים בלחי מרגישים ממש גוש קשה. כשהוא מחייך יש עיוות בלחי ובאזור התחתון של העין. קיבלתי הפניה לכירורג פלסטי. איך ניתן להעלים את הסימן ללא התערבות כירורגית? האם המצב מסוכן? מה הפרוצדורה הכירורגית במצב כזה? תודה רבה.

שלום איריס חודשיים לאחר חבלה מרבית ההמטומות כבר נספגות אך כפי שציינת מדובר היה בהמטומה מאד גדולה ולכן גם תהליך הספיגה יכול להיות יומר ממושך. ההמטומה עצמה לרוב אינה מסוכנת אך יכולה להיזדהם. לגבי הפרצידורה רק בעת הבדיקה ניתן יהיה לתת תשובה מדוייקת ואם הממצא עוד קטן, ניתן לשקול גם מעקב. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים