אשכים ניידים- קיבוע...

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

11/01/2017 | 19:34 | מאת: אמ

שלום, לבני בן השנתיים יש אשכים ניידים מיום לידתו. הם כמעט ולא מופיעים בשק, ממש לעיתים רחוקות ולמעט מאוד זמן. מביקור אצל האורולוג הבנתי שכרגע אין צורך בקיבוע. רציתי לשאול האם אין סכנה בכך שהאשכים כבר שנתיים אינם בשק. והאם יש המלצות חדשות לגבי קיבועם? תודה רבה

שלום רב אשכים ניידים שמגיעים לשק ללא מתח וגדלים טוב, לא מומלץ לנתח, כיוון שברוב המקרים האשכים ישארו בשק ויתפתחו טוב. כמובן יש צורך להיות במעקב רפואי טוב. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים