שאלה
דיון מתוך פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע
לדוקטור רוזנבאום שלום רב, אני סובל מרטיניטיס פיגמנטוזה, והיום הייתי אצל רופא עיניים למטרת בדיקת מעקב תקופתית. במהלך הבדיקה שוחחתי עם הרופא בעניין המחקרים הנעשים סביב המחלה, והוא טען, כי יתכן והטיפול בגן (gene therapy ) יהיה ישים לפני הטיפול הכולל השתלות של תאי גזע, ושנראה, כי בניגוד לטיפולים הכוללים השתלות תאים, הוא יוכל רק לעצור את התקדמות המחלה, אך לא להחזיר ראיה שאבדה. מהי דעתך בעניין? אודה לך מאוד על התיחסותך, בברכה, דור.
שלום דור, מהשתתפותך בפורום עד עתה התרשמתי שהידע שלך בנושא טוב כשלי. לדעתי קיים בהחלט פוטנציאל ליצירת רשתית חדשה ומתפקדת ע"י שימוש בתאי גזע, באותה מידה שניתן לשחזר רקמות אחרות בגוף. ימים יגידו.
לדוקטור רוזנבאום שלום רב ותודה רבה על תשובתך. אני מאוד מתעניין במחלות עיניים ניווניות (לא רק ב-RP ) ובעתיד הצפון להן על-ידי המדע והמחקר. התיחסויותך לשאלותי חשובות לי מאוד, מכיוון שהן מסיעות לי בהבנת תמונת המצב בנושא, ואף בחיפוש מידע אודות מחקרים חדשים. ידוע לי שבנוסף לפגיעה ברשתית העין, ישנו אצל מרבית האנשים הסובלים מ- RP חיוורון בעצב הראיה. האם החיוורון-משמעו פגיעה בעצב הראיה או ירידה ברמת תפקודו? האם הטיפולים העתידיים למחלה, שבהם יתקימו חיבורים עצביים ידרשו טיפול בעצב הראיה על-מנת להחיותו או לשפר את רמת תפקודו? בברכה, דור.