לחץ תוך עיני

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

25/07/2000 | 22:20 | מאת: אלונה

אבא שלי , אדם מבוגר מאוד סובל מלחץ תוך עיני. מה גורם לכך, אולי גם הסבר על התופעה ומה התרופות, אם ישנן להקלת הלחץ. יש לו גם בעיה חמורה בראית לילה אך הוא טוען שהוא הולך ומתעוור גם ביום. תודה על התשובה.

28/07/2000 | 00:40 | מאת: ד"ר אור קייזרמן

אלונה היקרה, אני מבין שמדובר במחלת הגלאוקומה בה יש בעיה בניכוז הנוזל העיני ועקב כך עליית הלחץ בעין. המחלה מסוכנת כיוון שהיא יכולה לגרום לעיוורון. עליו להימצא במעקב תמידי של רופא עיניים ולקחת את הטיפות שהרופא ימליץ. לא כדאי לזלזל במצב כיוון שהוא עלול לגרום לעיוורון. דר' אור קיזרמן ביח' הדסה י-ם 053/229533

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע