קרעים ברשתיות העניים אחרי לייזר

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

04/07/2000 | 23:23 | מאת: פנינה

לפני כשנתיים נתגלו קרעים ברשתיות שתי העניים נעשו לי טיפולי לייזר הראיה שלי לא נקיה יש לי הרבה כתמים וחוטים שמרצדים כל הזמן חוץ מההבזקים שמסביב לעין ולאחרונה קשה לי לקרוא רצוף כי הראיה מטשטשת לי. שאלתי היא האם יש מה לעשות כדי להפחית את הכתמים והחוטים ? האם יש סיכוי להחרפה ומה את ד"ר מציעה לעשות? כל כמה זמן כדאי להיבדק ? האם עלי לדאוג שיש סיכוי להפרדות הרשתית? ברצוני לציין שאני מרכיבה משקפיים מספר 9, 5 בברכה ובתודה

05/07/2000 | 00:24 | מאת: ד"ר אור קייזרמן

פנינה היקרה, מספר המשקפיים שלך הוא יחסית גבוה דבר המהווה גורם סיכון לחולשה של הרישתית. הרשתית החלשה יכולה להיקרע (כפי שכבר קרה לך) ולפעמים גם להיפרד. לכן כדאי מאד להיות במעקב קבוע של רופא עיניים המתמחה ברשתית כל 6 חודשים (או פחות לפי המלצת הרופא). לגבי החוטים - אלו הם עכירויות קטנות בחלל העין שהם לא מסוכנות. לא כדאי להוציא אותם ועם הזמן הם יפסיקו להפריע. יש להדגיש שאם יש פתאום הופעה של הרבה עכירויות או הרבה הבזקים - יותר מהרגיל יש לגשת מיד לבדיקת עיניים.

08/07/2000 | 20:24 | מאת: זאב

פנינה היקרה, צר לי מאד בעידן המדע כמו שלנו לשמוע תגובה אתומה שכזאת (סטנדרטית, דרך אגב) מרופא בקשר לבעייתך. במילון רפואי הבעייה שלך (נקודות וחוטים) נקראת floaters. באינטרנט קיים אתר טוב מאוד בנושא ושמו www.floaters.net/fworld.html. באתר זה מתכתבים המוני אנשים מכל העולם הסובלים מבעייה הדומה לשלך. מקווה שהאתר יעזור לך להתמודד עם floaters כמו שעזר לי. נכון להיום אין תרופה בטוחה מfloaters, ומכווה שבניסיון משוטף נצליח להביא למודעות בקשל לבעייה שלנו. בכבוד רב, זאב.

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע