דיסטרופיה של הקרנית

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

11/02/2003 | 18:50 | מאת: זהבית

שלום רב. אני בת 23 וסובלת מדיסטרופיה של הקרנית .לאחרונה ראייתי הטשטשה מאוד. אופטמטריסטים אליהם פניתי אומרים שלא ניתן להתאים לי משקפיים ורופאי עיניים ממליצים על השתלה אך אני חוששת מכך . מה דעתך?

12/02/2003 | 15:17 | מאת: ד"ר רוזנבאום

שלום זהבית, מה השם המדוייק של הדיסטרופיה? (יש כמה וכמה סוגים מהדבר הזה) בברכה, ד"ר דניאל רוזנבאום

13/02/2003 | 13:51 | מאת: זהבית

שלום, האמת שאני לא ממש יודעת.... מספר רב של רופאים בדק אותי ואת בני משפחתי ולפי מה שהבנתי זו מחלה תורשתית נדירה ביותר (אמרו לנו לא פעם שעד כמה שידוע אנו המשפחה היחידה בארץ שסובלת מהמחלה הזו....) בכל מקרה זה מתבטא ב"שריטות" רבות על הקרניות שגורמות לטשטוש חמור בראייה .וגם לאחר השתלה העין "תוקפת" גם את הקרנית החדשה.... אני מקווה שהמידע הזה יסייע לך לסווג את המחלה לסוג המתאים.. תודה! זהבית

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע