טשטוש בראייה
דיון מתוך פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע
ד"ר שלום, אני בן 26, מזה כשנה וחצי אני סובל לעיתים מטשטוש בראייה. נבדקתי אצל רופא עיניים והוא אמר שיש לי עין עצלה ושיש לי כנראה יובש בעיניים ונתן לי ג'ל בשם ויסקוטירס. אבל גם לאחר שהשתמשתי בג'ל, אני עדיין סובל מהטשטוש בראייה במיוחד כאשר אני מנסה לקרוא - מספר או ממחברת. הדבר מפריע לי מאוד בגלל שאני סטודנט וברוב המקרים בזמן המבחנים - אני נתקל בטשטוש בראייה שלא חולף מיידית. אשמח מאוד לקבל חוות דעתך .
שלום יוסי, 1. יהיה קשה לתת לך חוות-דיעה ללא בדיקה. 2. האם נבדקת גם אצל אופטומטריסט שמתמצא בבעיות תפקודיות של העיניים ? בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט-קליני.
שלום יוסי, יובש עיניים יכול להיות סיבה לטישטוש בקריאה. ויסקוטירס, מאחר שהוא סמיך, יכול גם לטשטש מעט בהתחלה. נסה טיפות הרטבה - "דמעות מלאכותיות" - לעיתים קרובות, אולי זה יפתור את הבעיה. סיבות אחרות לליקוי בקריאה אצל אדם צעיר כוללות הפרעת מיקוד ורוחק ראייה. דברים אלה יש לבדוק בנפרד. בברכה, ד"ר דניאל רוזנבאום