נזקים בעבודה מול מסך מחשב ?

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

20/07/2000 | 02:58 | מאת: ניר

שלום ברצוני לשאול על הנזקים שיכולים להיגרם מעבודה מול מסך המחשב במשך שעות רבות כל יום. אני מעוניין לשמוע על הנזקים הקבועים או נזקים לטווח ארוך בנוסף אשמח לקבל הצעות להקטנת הנזק. תודה , וברכות על הקמת הפורום.

28/07/2000 | 00:03 | מאת: ד"ר אור קייזרמן

ניר היקר, מסכי המחשב החדשים מוגנים מפני קרינה לכן אין חשש לנזקים משמעותיים. יש דיווחים על תחושת עייפות או כאבי ראש אבל זה כנרא יותר קשור למאמץ המיקוד לראיה לקרוב ולא לנזק מהמסך. דר' אור קיזרמן ביח' הדסה י-ם 053/229533

14/10/2000 | 12:58 | מאת: אמיר

לפי מה שקראתי לאחרונה עניין הקרינה אכן כבר די זניח היום כיוון שכל המסכים שיוצרו בשנים האחרונות ניבנו כך שהם כמעט ולא פולטים קרינה. עיקר הבעיה היא במספר הפעמים בשניה שנקודות האור שעל המירקע מתעדכנות כאשר ככל שמספר ההתעדכנויות גבוה יותר - כך טוב יותר ומן הסתם הוא גבוה ככל שהמסך חדשני יותר.

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע