שינוי מספרי עדשות

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

04/07/2000 | 12:17 | מאת: ofer

שלום רב לכם שמי עפר לב ובתי בת 14 במשך 10 חודשים האחרונים היו לה 3 פעמיים של שינוי מספרים. היא היתה מרגישה טוב תקופה מסוימת ולאחר זמן מה מתלוננת על כאבי ראש על ראיה לא חדה וכ"ו,אחרי כל תחושה כזאת היתה הולכת לבדיקה ואכן נמצא שיש שינוי. שאלתי היא:האם יש תופעות כאלה בגיל הזה,האם המצב יתיצב ומתי. בתודה מראש עפר לב.

05/07/2000 | 00:09 | מאת: ד"ר אור קייזרמן

עופר היקר, גיל 14 הוא גיל של גדילה מואצת של כל הגוף וגם העין גדלה - דהיינו המספר גדל. התהליך ילך ויואט עם הזמן ולבסוף סביב גיל ה-20 יעצר. יש עדויות שקיים קשר בין קריאה מרובה להגדלת המספר במשקפיים.

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע