cones-rods dystrophi

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

17/07/2000 | 02:06 | מאת: יריב

בבדיקה שגרתית לפני 8 שנים בגיל 21, התגלתה אצלי המחלה progressive cone dystrophy חדות ראייתי מעת התגלות המחלה ועד היום ירדה מ 6/9 ל 6/15 (עם תיקון). בנוסף התגלה כי גם תאי ה - rods פגועים כיום. שאלותי: האם מחלה זו עלולה להתקדם עד למצב אקוטי. מה הסטטיסטיקה שלה? האם לאור התגליות הרפואיות האחרונות המדברות על הצלחה בשיקום וחידוש תאים במוח יש תקווה לריפוי מחלה זו? היכן ב web אוכל למצוא חומר נוסף על המחלה? אודה מאוד על תשובותיך.

28/07/2000 | 00:55 | מאת: ד"ר אור קייזרמן

יריב היקר, מחלה זו בהחלט יכולה להיתקדם ולצערי אין לה עדיין ריפוי באופק. איני מכיר אתר עליה ברשת אבל אשמח לשמוע על אחד כזה. דר' אור קיזרמן ביח' הדסה י-ם 053/229533

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע