השפעת סטרואידים על הראייה.

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

17/07/2000 | 00:38 | מאת: גל

שלוש שנים לאחר השתלת קרנית (בעין לא רואה) התפתחה דחייה. טופלתי בסטרואידים (פרדניזון) במשך למעלה מחודשיים, ובתקופה זו סבלתי מהדרדרות קשה של הראייה (בעין הטובה). הבנתי אז שמדובר בתופעת לוואי של התרופות, אולם, נראה לי שנוצר גם נזק בלתי הפיך כיוון שמאז יש לי תקופות ארוכות של טשטוש הראייה. האם תופעה כזאת מוכרת? שאלה נוספת - הדחייה עדיין נמשכת (שנה וחצי אחרי). מנסיונך, כמה זמן לוקח לתהליך הזה להסתיים? בת 28

17/07/2000 | 00:51 | מאת: ד"ר אור קייזרמן

גל היקרה, טיפול בסטרואידים לזמן ממושך יכול לגרום לקטרקט (עכירות בעדשה) או גלאוקומה (לחץ בעיI) - כדאי להיבדק ע'י רופא עיניים ולמדוד את הלחץ וכן לשאול אותו האם יש התחלה של קטרקט. לגבי הדחייה - זה תהליך הרסני לקרנית וכדאי להפסיק אותו אם אפשר עם סטרואידים. כיוון שהעין לא רואה אז אין לך דרך לדעת מה מצב הדחייה וכדאי להיות המעקב רופא עיניים צמוד. התהליך יכול להפסיק לבד אבל לרב הוא ממשיך עד שכל הקרנית נעשית עכורה.

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע