ניתוח לייזר לרחק רואי

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

12/07/2000 | 15:39 | מאת: רון

בעבר נטען כי עדיין לא בשלה הטכנולוגיה לביצוע ניתוחי לייזר לרחק רואי. לאחרונה מפרסמים המכונים למניהם כי ניתן לבצע ניתוח להסרת משקפיים גם לרחקי רואי וכי הסטטיסטיקות "טובות". אשמח לדעת האם זה נכון, מה אומרות הסטטיסטיקות, ומהו המכשיר הטוב ביותר לטיפול בבעיה זאת. כל מכון טוען כי אצלו המכונה החדשנית ביותר.

17/07/2000 | 00:29 | מאת: ד"ר אור קייזרמן

ניתוחי הלייזר לרחק רואי הם פחות מוצלחים מאשר לקצר רואי מבחינה זו שלפעמים נשאר הצורך ללבוש משקפיים גם אחרי הניתוח. הבעיתיות נובעת מכך שבניתוח לרוחק ראיה צריך להגדיל את שיפוע הקרנית במקום להשטיח אותה ולכן דרוש לנתח את הקף הקרנית. הלייזר זה אותו סוג של לייזר אבל יש לחתוך כיפת קרנית בקוטר גדול יותר. ככלל הנושא עדיין ב פיתוח ועוד לא נאמרה בו המילה האחרונה. אם אתה לא רוצה להמתין כדאי לבחור במנתח שביצע כבר מספר טוב של ניתוחים כאלה. במחקר שפורסם השנה ב:Ophthalmology 2000 Jun;107(6):1132-7 הישתמשו בלייזר מסוג: Nidek EC-5000 ונמצא שברוחק רואי קטן ) עד +3 99% מהמטופלים הגיעו למספר של פחות מ- 1 בעוד שבקוצר ראיה בינוני (>3) רק 51% הגיעו לצורך במשקפיים של פחות מ-1.

17/07/2000 | 09:36 | מאת: מיכל

אפשר הבהרת מושג מה כונה רוחק ראי מה כונה קוצר ראי מתי הכונה מי שלא רואה למרחק ומי שלא רואה לטווח קצר

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע