דלקות עיניים חוזרות-המשך

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

27/11/2000 | 23:44 | מאת: שרה

ד"ר געתון, תודה על תשובתך. רציתי לציין שאבי כעת מטופל באנטיביוטיקה, כפי שציינתי. אני גם יודעת שלא לוקחים תרבית בזמן דלקת, לכן רציתי לשאול אם הדלקת הזו תתרפא ואז שוב תתפתח דלקת האם לא כדאי לעשות תרבית ואז לתת טיפול אנטיביוטי ספציפי, מאשר ללכת לניתוח? האם סתימת צינור הדמע היא הגורמת לדלקת ואף עם טיפול אנטיביוטי ספציפי הדלקת תחזור כל הזמן? או שיש סיכוי לריפוי. בתודה שרה

29/11/2000 | 20:12 | מאת: ד"ר דני געתון

שלום רב, כפי שציינתי אכן סתימת דרכי דמעות כרונית יכולה להיות סיבה חשובה לדלקות חוזרות ונשנות - אם אכן יש סתימה שגורמת לכך יש לשקול ניתוח וזאת כאשר הדלקת חלפה. אם לא המצב יחזור שוב ושוב לעיתים עם אבסצס או דלקות קשות יותר. ההחלטה כמובן על ידי רופא העיניים. בברכה, ד"ר ד. געתון

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע